HomeContact

Reeds & Deeds

Reeds & Deeds
© Helen Arenz


donderdag 15 november 2018
Reeds & Deeds


Reeds & Deeds begon als een eenmalige happening rondom de muziek van Rahsaan Roland Kirk, de opvallende en vitale multi-instrumentalist uit de jaren zestig en zeventig. Naast een gedreven en inventief improvisator (zo bespeelde hij meerdere saxofoons tegelijk) was Kirk ook een begenadigd componist van pakkende thema’s.

Zowel Alex Coke als Frans Vermeerssen (die eerder samenspeelden in het Willem Breuker Kollektief) brachten ooit een album uit met muziek van Kirk. Ook saxofonist Bo van de Graaf is een groot liefhebber van zijn werk en zo ontstond Reeds & Deeds, met de buitenissig improviserende ritmesectie Michiel Braam, Arjen Gorter en Makki van Engelen. De bandnaam is ontleend aan het gelijknamige Mercury-album van Kirk uit 1963.

Na het succes van het eerste Reeds & Deeds-concert in het najaar van 2015 kwamen er uitnodigingen van onder meer het Bimhuis in Amsterdam en festivals als de ZomerJazzFietstour en Stranger Than Paranoia. En niet voor niets, want de concerten van dit markante gezelschap zijn altijd gedreven en feestelijk.

'Reeds & Deeds heeft elke omschrijving die ooit aan het begrip jazz is gehangen, in één ontwerp verenigd. Jazz is Reeds & Deeds en Reeds & Deeds is jazz. Punt uit.' (Rinus van der Heijden, JazzNu)


Bo van de Graaf (sax), Frans Vermeerssen (sax), Alex Coke (sax, fluit), Michiel Braam (piano ), Arjen Gorter (bas), Makki van Engelen (drums).

- Plaats: Provinciaal Domein Dommelhof, Toekomstlaan 5, Neerpelt
- Tickets: Kassa: 15€; online boeking via www.dommelhof.be: 12,50€
- Contact: Dommelhof Neerpelt, +32 (0)11 80.50.02
- Aanvangsuur: 20.30u.

_________________________
© 2008-2020 JazzCase | Site: Webstylers